Ekmekle İlgili Herşey
Makaleler
Duyurular
Röportajlar
Haberler
Diğer
Bayat Ekmek Yemekleri
" "
Ekmekle İlgili Herşey

Ekmekle İlgili Herşey

BESLENME VE EKMEK10-09-2014

Ekmek, insan gıdalarının başında gelmektedir. İçeriği, şekil ve tekniği değişikliğe uğrasa da, bugün dünyanın her yerinde bilinmekte, üretilmekte ve tüketilmektedir. Hemen hemen tüm insanlığın ortak yiyecek türüdür. Ucuza mâl olması nedeniyle tüm dünyada dar gelirliler tarafından daha fazla önem verilmekte ve daha fazla t

EKMEĞİN BAYATLAMASI10-09-2014

Ekmek, depolanması sırasında tüketici kabulunun azalmasına neden olan bazı değişmelere maruz kalır. Bayatlama olarak tanımlanan ve son derece karmaşık bir olay olan bu değişmeleri basit terimlerle bütün olarak ifade etmek oldukça güçtür. Bayatlama; ekmek piştikten sonra oluşan ve organizmaların neden olduğu değişmelerin dışında kalan diğer değişmelerin t&u

EKMEĞİN TARİHÇESİ10-09-2014

Ekmeğin tarihi medeniyetlerin tarihi kadar eskidir. Ekmek, insanoğlunun bilinen en eski ve önemli gıda maddesidir Genel kabule göre, ilk insanlar su ile ıslatılmış ve kendi haline bırakılmış buğday kırmasında gözeneklerin meydana geldiğini görmüşler ve gözenekli kütleyi sıcak taşlar üzerinde pişirdikleri zaman tad ve lezzetinin iyi olduğunu anlamışlardır.

EKMEĞİN YAPIMI10-09-2014

Ülkemizde bilinen ve uygulanan şekli ile üç çeşit ekmek imalatı mevcuttur. Bunlar şu şekildedir ; DOĞAL EKMEK Malzemeler: 1 kg. beyaz un 500 gr. çavdar unu 500 gr. mısır unu 1,4 ml. su 200 gr. ekşi maya (bir gün önceden hazırlanıyor) 100 gr. yaş maya

EKMEK HASTALIKLARI10-09-2014

Ekmek hastalıkları, dünyanın her yerinde, unlu mamuller sanayiinde önemli ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bunun nedeni, ekmek ve diğer fırın ürünlerinin yüksek su aktiviteleri (0,96-0,98) ve pH değerleri (5,2-5,8) nedeniyle mikroorganizma gelişmesi için uygun ortamlar oluşturmalarıdır. Bu ürünlerde sıklıkla karşılaşılan sorunların baş

KATKI MADDELERİ10-09-2014

Katılma Nedenleri: Hamur ve ekmek niteliğini düzeltmek Fermantasyon ve gözenek oluşmasını arttırmak Hamurun asidini arttırmak Bayatlamayı geciktirmek Ekmek hatalarını ve hastalıklarını düzeltmek Besin değerini arttırmak Katkı Maddelerinin Hamura Olan Faydaları Yoğurmaya karşı töleransın artması Su kaldırma oranın

MAYA10-09-2014

Maya, mantarlar grubunda yer alan tek hücreli canlılardır. Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücrelerden oluşan maya, sıcakla temas edince çoğalır. Bira mayası olarak da bilinen bu madde, başta ekmek olmak üzere çeşitli unlu mamullerin, bira ve şarap gibi içkilerin üretiminde kullanılıyor. P

Tüm hakları saklıdır @2013 Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası