T.E.S.İ.S . İZMIR’IN EN BÜYÜK ILÇESI KARABAĞLAR’DA

Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası’nın İzmir’de ki temsilcilik sayısını artırma hamlesi devam ediyor. TESİS ( Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası )  Menemen temsilciliğinin ardından bu kez Karabağlar’da da temsilcilik açtı . TESİS Karabağlar temsilciliğinin kurucu başkanı olan Şeref Sağır kolları sıvayarak sektör temsilcilerinin de katkıları ile  temsilcilik ofisini de açtı.

TESİS’in aldığı karar sonucundaİzmir’in en büyük ilçesinde temsilcilik açan ve  TESİS Karabağlar temsilciliği kurucu başkanı olan Şeref Sağır kısa sürede önemli bir mesafe kaydettiklerini söyledi. Şeref Sağır  sektörde artık tek yere yumruk vurmanın zamanının gelip geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Halkın sağlığını yakından ilgilendiren bir sektörün temsilcileriyiz. Çünkü ülkemizde ekmek girmeyen ev yok.Bu nedenle halkın sağlıklı ekmek yemesinin sağlanması da bizlere düşmektedir. Bunu sağlamak ta sektör temsilcilerine düşmektedir.Ticaret Odası,Sanayi Odası,Sendika ve Meslek odası temsilcileri ile belediye ve ilgili tüm kurumlar sektör adına yapılacak her şeyi yapmalıdır. Fiyat birliği,açıkta ekmek satışı ( Pazarda ekmek satışı ) ,ekmeğin iadesi gibi temel sorunlar mutlak suretle çözümlenmelidir. Aslında bu sorunların çözümü için bence kanunlar var ama uygulama yok. Durum böyle olunca da sektörün geleceği hiç de iyiye gitmiyor.”

HEM SOFRAYA , HEM DE SİYASETE GİRİYOR

Ekmeğin her dönem hem sofraya  hem de siyasete girdiğine dikkat çeken TESİS Karabağlar temsilcisi  Şeref Sağır  “Ekmek aslında son derece önemli bir arguman. Ancak biz yeteri kadar kullanamıyoruz. Malımız günlük değere sahip. Üstelik  bu değer son derece de önemli bir değer.  Asgari ücret açıklandığın da  eğer  (Günlük şu kadar ekmek) diyerek kıyaslama yapılıyor ise önemi de orta-dadır. Ama bu kıyaslama yapılan ürünün değerini maalesef bizler yeteri kadar anlamış değiliz.”dedi.

KARABAĞLAR’DA Kİ HEDEF

Karabağlar’ın İzmir’in en  büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken TESİS Karabağlar temsilcisi Şeref Sağır  konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Karabağlar maalesef gelir seviyesinin genelde düşük olduğu ve kentsel dönüşümün hesaplandığı bir bölge. Bu nedenle de köy ekmeği ve seyyar ekmek olayı son derece yüksek seviyede. Bu konuda Karabağlar belediyesinin ilgili birimleri ile iki kez görüşme yaptım. Bu görüşmede kaçak  ve uygun olmayan fırınlar konusunu da ele almış bulunmaktayız. İlgili birim müdürleri konuya son derece duyarlı yaklaştılar. Bu arada yakın zaman içerisinde sayın Karabağlar Kaymakamlığı ‘nı ziyaret ederek ilçemizin mülki amirliğinden de bu konuda yardım isteyeceğiz. İzmir’in en büyük ve aynı zamanda da gecekondu mahallesi en fazla olan ilçesinde sektörün temel sorununu çözme yolunda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum.”

GIDA SİTESİ MUTLAK SURETLE OLUŞTURULMALI

TESİS Karabağlar İlçe tesilcisi Şeref Sağır  bu arada mahalle aralarında ya da caddelerde kurulu fırınlar ya da unlu mamüllerin kullandığı  yakıtlar bakımında zaman zaman tehlike de yarattığına da dikkat çekti. Sağır,

“Daha önce alınan ruhsatlar çerçevesinde kurulan fırınlar ya da unlu mamüllerde odun ya da doğal gaz veya elektrik kullanılmaktadır. Elektrik konusunda bir sıkıntı yok ama doğalgaz ve odun konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşanmakta. Bu nedenle kısa süre içerisinde ilçe sınırları içerisinde mahalle aralarında sağlıksız olan fırınlar da göz önüne alınarak yenilemeye gidilmeli. Bu yenileme de ilçe de gösterilen bölgelerde  (Gıda siteleri) oluşturulmalıdır. Karabağlar belediyemizden ilçemiz için bu tür bölgeler istedik. En kısa  süre içerisinde sonuç alacağımıza inanıyorum. Karabağlar’da tüm fırınlar bir gıda sitesinde yer alabilecek. Böylelikle hem tehlikeden uzak, hem denetimi kolay, hem de daha sıhhı ortamlarda ekmek üretimi gerçekleştirilebilecek.” dedi